dinsdag 7 april 2015

Nog steeds niet alles duidelijk...

Gisteren er nog eens een goeie 'snok' aan gegeven en nu liggen mijn fotomappen klaar om mee te nemen naar school. Pas op, alleen nog maar van dieren. Ik zou er ook nog eentje willen maken rond mensen (gezichten, vreemde volkeren), groenten en fruit, eten in het algemeen,... Gelukkig heb ik nog een dag of 13 :).

Maar oké, er waren nog een aantal dingen niet duidelijk tijdens het sorteren van mijn dierenfoto's. 

1. Zo kende ik het verschil tussen een ree en een hert niet erg goed.

Hert
Een hert is groter dan een ree en heeft een groter gewei. Een mannelijk hert is een hert, een vrouwelijk hert is een hinde. Herten leven vaker dieper in het bos dan reeën.


Ree
Een ree is kleiner dan een hert en heeft een kleiner gewei. Ze hebben ook een duidelijk wit vlekje op hun staart. Het mannetje heet een bok, het vrouwtje is een geit.  Let wel: een ree is ook een soort hert.


2. Wesp, hommel of bij?

Wesp
Een wesp is fijn gebouwd en weinig tot niet behaard. Er is duidelijk een zwarte en gele kleur te onderscheiden, al kan het geel ook soms wit of eerder oranje zijn. Een wesp kan spontaan steken en dit tot tien keer. In de winter sterft de wesp.


Bij
Een bij is slank gebouwd en licht behaard. Het dier is veel minder agressief dan de wesp, maar zal toch steken bij bedreiging. Eens de bij heeft gestoken, verliest hij zijn angel (door de weerhaakjes) en sterft hij. 


Hommel
Een hommel is veel forser gebouwd dan een bij en is ook behaarder. Het dier is niet agressief en steekt dan ook zelden. Net als de wesp sterft de hommel in de winter.



3. Een potvis is een zoogdier dat onder de walvissen valt.




Bronnen:
* http://www.hetedelhert.nl/belevenissen-wild/3021-ton
* http://www.topvraag.be/vraag/wat-het-verschil-tussen-een-hert-en-een-ree
* http://www.vogelbescherming.be/site/index.php?option=com_content&view=article&id=127:jacht-op-grofwild-ree&catid=38:jachtbesluit-2008-2013-&Itemid=130
* http://brandweerbrasschaat.be/site/content/wespennest
* http://www.herent.be/content/content/record.php?ID=1963
* http://www.kennislink.nl/publicaties/het-mysterie-van-de-bijensterfte
* http://www.vandaag.be/binnenland/11867_hommel-veroorzaakt-ongeval-met-koets-tiental-kinderen-gewond.html
* http://www.natuurinformatie.nl/ndb.mcp/natuurdatabase.nl/i000857.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten