woensdag 13 januari 2016

Franky wordt Kaat!

Ik vertelde hier eigenlijk nog niet zo heel veel over mezelf, maar ik denk dat de meeste lezers wel al weten dat ik lerares ben en dat ik in een ouderwets Vlaams dorp woon. Ouderwets, daar bedoel ik helemaal niets slechts mee hoor, ik ben er zelfs blij om. Ons droomhuis bouwden we hier de afgelopen jaren op en sinds vorige zomer zijn we ons rustig aan het settelen. Klinkt misschien saai, maar dat is het hélemaal niet! :)

Het is nu niet de bedoeling om een hele blogpost aan mezelf te weiden, ik wil gewoon nog iets vertellen over mijn favoriete soap. Ik ben al heel lang fan van Thuis, eigenlijk al vanaf het prille begin 20 jaar geleden. Zelden mis ik een aflevering terwijl ik anders trouwens helemaal niet zo van series hou. 

Frank Bomans (Pol Goossen) en Simonne Backx (Marleen Merckx) werden een hele tijd terug de gelukkige ouders van kleine Franky. Jaren gingen voorbij en intussen werd er ook al een hele verhaallijn rond Bomans Junior opgebouwd. Na een homohuwelijk met Tibo besliste Franky onlangs om zich om te laten bouwen tot vrouw. Uiteraard brengt dit weer wat weetjes met zich mee!

Frank Bomans (Pol Goossen) ziet er zo uit...


En ik neem aan dat iedereen Simonne Backx oftewel Marleen Merckx zeker kent :).


Franky werd van 2003 tot 2009 vertolkt door Josip Koninckx.


Daarna werd Josip vervangen door Braam Verreth.


Omdat bovenstaande Braam zich na een paar jaar liever weer op theater wilde concentreren, werd Franky vanaf 2011 door Jef Hoogmartens gespeeld.


Hoogmartens alias Franky verliet in 2013 de serie. Hij trok met zijn toenmalige echtgenoot Tibo naar de Verenigde Staten, maar nu blijken de twee gescheiden te zijn én wil Franky Bomans vanaf nu als Kaat Bomans door het leven gaan.

Deze rol kan uiteraard niet meer door Jef zelf vertolkt worden waardoor Thuis op zoek ging naar een waardige vrouwelijke vervangster.
Het wordt de actrice Leen Dendievel.


Zij is trouwens de vriendin van zanger Udo (Mechels).



Zo, en nu ben je weer helemaal mee. En voor de mensen die nog twijfelen... Thuis is echt wel de moeite :).



Bronnen:
* http://www.mediawatchers.be/nl/4/30981/Pol-Goossen-te-gast-in-StudioTVL
* http://www.gva.be/cnt/aid1123222/krabbenmand
* http://nl.thuis.wikia.com/wiki/Bestand:Josip_Koninckx.jpg
* https://nl.wikipedia.org/wiki/Braam_Verreth
* http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/1285415/2011/06/29/Thuis-krijgt-een-nieuwe-Franky.dhtml
* http://telebizz.be/leen-dendievel-vertolkt-in-thuis-de-rol-van-transgender-kaat-bomans/
* http://www.udo-mechels.be/news?page=13

Geen opmerkingen:

Een reactie posten