vrijdag 29 januari 2016

Miss Belgian Beauty - deel 1

Ik was deze week weer door de krant aan het bladeren. Figuurlijk dan, want het is al een hele tijd dat ik de dagbladen op het net lees en niet meer in real life. Jammer vind ik dat, maar voor uitgebreidere snuffeltochten heb ik voorlopig geen tijd :).

Daar las ik dat Benito Raman, een voetballer van AA Gent, tot het einde van het seizoen aan Sint-Truiden wordt uitgeleend. Om dit nieuws te melden was er uiteraard een persconferentie, maar daarbij mocht geen enkele journalist een vraag aan de speler in kwestie stellen. Alles moest gebeuren via de persverantwoordelijke van de club en laat dit nu een ex-Miss Belgian Beauty zijn. Vandaar mijn onderwerp voor vandaag.

Er werd in België van 1992 tot 2009 een Miss Belgian Beauty verkozen en dit onder het goedkeurend oog van organisator Ignace Crombé.


Hij had vroeger een evenementenbureau, Animô genaamd.

Hieronder zet ik alle bekende en minder bekende winnaars van 1992 tot 2000 op een rij. Ik baseerde me hiervoor op een lijst van Wikipedia (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Miss_Belgian_Beauty). De winnaars van 2001 tot 2009 volgen later!

1992: Rani De Conick


Rani De Coninck werd geboren in 1970 en is dus de eerste Miss Belgian Beauty. Ze was eerder samen met Gust De Coster (foto links). Samen kregen ze twee kinderen: zoon Beau en dochter Dora. In 2009 bereikte ons het nieuws dat Rani opnieuw een kind verwachtte, dit keer van haar tweede partner Laurens Verbeke (foto rechts). Ze kregen in november 2009 een zoon Leon.
 Rani werd vooral bekend als presentatrice van onder meer 'De Droomfabriek', 'Sterren op de dansvloer', 'Mijn restaurant',...


1993: Karina Beuthe


Karina werd geboren in 1969 en was de eerste Franstalige Miss Belgian Beauty. Ze heeft een Belgische vader en een Zweedse moeder en zou in Parijs wonen. Ik kende ze eigenlijk niet, maar het blijkt een actrice te zijn.


1994: Karolien Taverniers

Over deze ex-winnares kan ik eigenlijk behoorlijk weinig vertellen. Er blijkt een vliegende reporter met deze naam te bestaan en ook een medewerker van Iedereen Beroemd heet Karolien Taverniers. Ik weet alleen niet of het over dezelfde dame gaat. Wellicht niet, daarom dat ik hier ook geen foto post.


1995: Petra Winckelmans

Via een oud artikel uit 'Het Nieuwsblad' kwam ik te weten dat deze miss haar kroontje al tijdens haar regeerperiode moest afgeven. Volgens Crombé kwam Petra haar verplichtingen niet na. Uiteraard zijn dat zijn woorden en niet die van mij!


1996: Stefanie Van Vyve


Deze ravissante West-Vlaamse is de kleindochter van voetballer Marcel Van Vyve en is getrouwd met Sven Vermant. Samen hebben ze twee kinderen: Elena en Romeo.


1997: Els Tibau


Els werkt vooral als presentatrice en model, maar is ook af en toe actrice. Ze werkte eerder al voor VTM, VIJFtv en Anne.


1998: Liesbeth Van Bavel


Liesbeth is van Rupelmonde afkomstig, dat is zowat het enige wat ik over haar te weten kwam.


1999: Darline Vanheule


Ook over deze ex-miss kwam ik via het net niet veel meer te weten. Alleen dat ze na haar verkiezing al vermeldde dat ze geen kinderen wou. Zeventien jaar later denkt ze er nog steeds zo over (terwijl Crombé haar uitspraak destijds ongepast noemde).


2000: Caroline Ex


Caroline trouwde in 2010 met Jurgen Brekoo en kreeg in 2011 een zoon Julien.



Zo, dit was al een serieus lijstje en daarom hou ik de volgende missen voor een andere keer. Hou Gietjes Weetjes dus zeker in de gaten!


Bronnen:
* https://www.eventplanner.be/nieuws/1841_ignace-crombe-gaat-alleen-verder.html
* http://www.tv-visie.be/nieuws/belgie/rani-de-coninck-zoekt-koppels-voor-nieuw-spelprogramma_62855/
* http://focus.knack.be/entertainment/hoe-zou-het-nog-zijn-met-gust-de-coster/article-normal-210889.html
* http://www.standaard.be/cnt/fr2eu7sa
* http://www.agencesartistiques.com/Fiche-Artiste/442541-karina-beuthe.html
* http://www.catawiki.nl/catalogus/flippo-s-en-caps/series/miss-belgian-beauty-finalists-96-97/2607593-stefanie-van-vyve
* http://www.juwelier-yans.be/nl/juwelen/d/detail/hulchi-belluni
* http://www.delcampe.net/page/item/id,263863411,var,Liesbeth-VAN-BAVEL--MISS-BELGIAN-BEAUTY-1997-1998--FOTOKAART-handtekening-4812,language,D.html
* http://www.guldeneifeesten.be/eikoningin/kandidaten/1996/darline-vanheule
* http://www.gva.be/cnt/aid1064723/caroline-ex-bevallen-van-zoontje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten