zondag 17 januari 2016

Nog eens 10x pasta

In het begin van het jaar postte ik hier op Gietjes Weetjes al eens tien soorten pasta. Ik vertelde er toen ook meteen bij dat er nog heel wat andere soorten bestaan. Daarom zet ik er vandaag nog eens tien op een rij.

Eerste reeks gemist? Kijk dan zeker eerst even hier.

* Cavatelli zie je bij ons niet zo vaak in de rekken, maar bestaat wel :).


* Er bestaat ook een grotere versie cavatelli en die heet dan strozzapreti.


* Fettuccine zijn brede pastalinten. Ze zijn te vergelijken met tagliatelle, maar ze zijn net iets dikker.


* De alom bekende holle boogjes in diverse maten noemen we macaroni. Ook de langere buisjes behoren tot deze soort pasta.


* Maltagliati heeft een onregelmatige vorm. Het ontstaat immers door het snijden van verse pasta. Zo zijn er bijvoorbeeld resten bij het snijden van tagliatelle. Met de rest wordt er dan maltagliati gemaakt.


* Pici is een dikke - met de hand gerolde - lange pasta uit Toscane.


* Bucatini is de verlengde vorm van macaroni. Het zijn lange, holle buizen (maar niet te verwarren met cannelloni).


* Rigatoni lijkt op penne, maar is recht afgesneden.


* Caserecce is een S-vormige pasta die zo is gemaakt zodat de saus zich goed met de pasta kan vermengen.


* En ik eindig mijn reeks met een specialleke: armoniche...




Bronnen:
* http://recipes.wikia.com/wiki/Cavatelli
* http://peckthebeak.com/2010/04/oxtail-ragu/
* http://www.tattooedmartha.com/2013/09/16/lemon-shrimp-and-spinach-fettuccine/
* http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=882
* http://fromthebartolinikitchens.com/2014/04/09/maltagliati-pasta-with-pistachio-pesto/
* http://www.letschow.net/2011/02/19/bucatini-allamatriciana/
* http://www.viscofoods.com/product/pasta-liguori-casarecce-500gr/
* http://www.gastronomiaycia.com/2011/07/18/armoniche/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten