donderdag 18 februari 2016

Herwig Ilegems, de broer van

Een tijdje terug was er de serie T. op televisie. Ik nam elke aflevering op, maar mijn wederhelft en ik vinden nu pas de tijd om af en toe een episode mee te pikken. Wie niet weet waarover het gaat, ik probeer in het kort te vertellen wat je je bij T. moet voorstellen. Het is een dramareeks die in het najaar van 2015 op de Belgische zender Eén verscheen. Een politieteam wordt versterkt door een eigenzinnige professor en elke week opnieuw gaan ze samen op zoek naar één of meerdere daders.

De professor wordt schitterend vertolkt door Koen De Bouw, een acteur die over heel Vlaanderen (en wellicht ver daarbuiten) bekend is.


Ook Ella Leyers kreeg één van de hoofdrollen toegewezen. Zij geeft inspecteur Annelies Donckers vorm. In het echte leven is zij de dochter van muzikant Jan Leyers. Ella heeft trouwens nog drie zussen: Olga, Billie en Dorien.



Een nieuw gezicht voor mij was dat van Bart Hollanders oftewel Daan De Winter. In de reeks is Bart de vaste partner van Annelies Donckers. 



Maar waar ik het eigenlijk vandaag wilde over hebben, is over de volgende acteur. In de aftiteling zag mijn vriend een Ilegems staan en hij zei me meteen wie dat was. Niet dat hij het wist, hij zag verdacht veel gelijkenissen met Bieke Ilegems. Dit was mij totaal niet opgevallen, maar ik moet zeggen dat Pieter wel een pak meer oog voor detail heeft dan ik. Zeker als het over tv, films en boeken gaat. Daarom ging ik op zoek naar Herwig Ilegems en ik kwam te weten dat hij de oudere broer van Bieke is.


Dat weten we dan ook weer! En we vergeten snel dat we even dachten dat Herwig de papa van Bieke was ;).



Bronnen:
* http://telebizz.be/koen-de-bouw-alias-professor-jasper-teerlinck-het-geweten-is-als-een-traag-gif-dat-langzaam-de-kracht-uit-het-lichaam-wegneemt/
* http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/2402970/2015/07/24/Ella-Leyers-heeft-nieuw-kapsel.dhtml
* http://www.cosintandries.be/janleyers
* http://www.humo.be/tags/430511/bart-hollanders
* http://www.sterrennieuws.be/nieuws/sn6442-duts-zevendelige-komische-serie-met-herwig-ilegems-vanaf-15-november-op-canvas/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten